FordFusionClub.com banner

2018 Ford Fusion Hybrid ZATRZYMAJ SIĘ BEZPIECZNIE TERAZ

10K views 2 replies 3 participants last post by  magalivenl  
#1 ·
Cześć wszystkim

Mam 18 Ford Fusion Hybrid i otrzymuję ten błąd STOP BEZPIECZNIE TERAZ w czerwonym trójkącie, gdy uruchamiam samochód, ale znika, gdy zatrzymuję silnik i uruchamiam go ponownie. Jakieś sugestie ?

#2 ·
Cześć Jason i witamy w Ford Fusion Club. Cóż, to oznacza to, co mówi. Zatem Twój pojazd ma albo problem (prawdopodobnie poważny), albo usterkę w elektronice/układzie elektrycznym/systemie czujników itp.
Czy Twój Fusion z 2018 roku jest nadal objęty 5-letnią/60 000-milową gwarancją na układ napędowy? Jeśli tak... umów się na wizytę serwisową.

Jeśli chcesz uniknąć wizyty u dealera lub w niezależnym warsztacie, pierwszym krokiem byłoby zabranie go do lokalnego dużego sklepu motoryzacyjnego (np. AutoZone, O'Reillys itp.) i zlecenie zeskanowania pojazdu w poszukiwaniu zapisanych kodów DTC. Wiele dużych sklepów motoryzacyjnych wykonuje tę usługę bezpłatnie.
Właściwie to i tak zabrałbym go do lokalnego dużego sklepu motoryzacyjnego, abyś mógł sprawdzić, czy są jakieś zapisane kody DTC.

Opublikuj wyniki, informuj nas na bieżąco i powodzenia.

#3 ·
Hej! Otrzymałem ten sam błąd na desce rozdzielczej po zaparkowaniu pojazdu, po prostu całkowicie się wyłączył z powodu uszkodzenia akumulatora, chociaż nie znam powodu, ale kiedy wymieniłem akumulator, nie mogę uruchomić silnika z powodu tego błędu. Czy udało Ci się zresetować błąd za pomocą diagnostyki lub w czym tkwił problem? Dzięki